Nacomi Olejek z dzikiej róży EKOLOGICZNY : Rozmiar - 30 ml
25 reviews

OLEJ Z DZIKIEJ RÓŻY - zminotłoczony, nierafinowany. Co to jest? powiększone naczynka i przebarwienia mogą odejść w niepamięć. Obfitość witaminy C zawartej w oleju z dzikiej róży sprawnie pomoże zwalczyć te "ozdoby" na naszej skórze. Jeśli marzy Ci się promienna cera bez skazy, a pajączki były już tylko wspomnieniem, to w Twojej codziennej pielęgnacji nie powinno zabraknąć oleju z dzikiej roży. Aby przebarwienia i rozszerzone naczynka były wspomnieniem. Olej z dzikiej róży tworzony jest z owoców krzewu należącego do rodziny różowatych. Roślinę tą możemy spotkać praktycznie w całej Europie i Afryce, Azji, Nowej Zelandii i Australii. Znamionuje sie twardymi, ostrymi kolcami i efektownymi ciemno-różowymi kwiatami. Owoce koloru pomarańczowo-czerwonego osiągają wielkość 2-3 centymetrów i z nich właśnie wytwarzany jest olej. Jest on wyjątkowo bogaty w witaminę C, co akcentuje go wśród innych olei ze względu na parametry rozjaśniające, wzmacniające naczynia krwionośne i przeciwzmarszczkowe. Soczyste owoce dzikiej róży po zebraniu są suszone w temperaturze choćby do 50 stopni Celsjusza, następnie z ich nasion tłoczy się na zimno olej. Skład i atrybuty: Oferowany poprzez nas olej z dzikiej róży pochodzi z Chille, jest w 100% naturalny, nierafinowany, zamknięty w szklanej, ciemnej buteleczce, broniącej go przed szkodliwym wpływem m.in. Promieni UV. Przystępny jest w 3 pojemnościach - 30, 50 i 100 ml. Ten olej, o lekko rdzawym kolorze i typowym zapachu, szanowany jest zwykle dzięki właściwościom rozjaśniającym, a także zdolności do obkurczania i wzmacniania naczynek krwionośnych - z tego powodu olej ten pokochały wszystkie osoby z cerą naczyniową i dojrzałą. Cechy i zastosowanie w kosmetyce: • jest korzystnym środkiem na szkorbut, • pomaga na trudno gojące się rany, • wygładza szorstką skórę, • poprawia elastyczność i napięcie skóry, • olej z dzikiej róży jest silnym antyoksydantem -bywa nazywany olejem młodości, • intensywnie nawilża i wygładza skórę, • bogaty w witaminę C, • wyśmienity do pielęgnacji skóry wokół oczu, • bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały, • spowalnia proces starzenia się skóry, • wygładza zmarszczki i nierówności, • znajdziemy go w kremach przeciwzmarszczkowych, • aktywnie regeneruje skórę, • ukoi rozszerzone i pękające naczynka krwionośne, • wzmacnia naczynia włosowate, • wspomaga leczenie egzemy, łuszczycy i suchości skóry, • łagodzi popękaną skórę, • rozjaśnia plamy pigmentacyjne, • wygładza kurze łapki, • uniemożliwia powstawaniu blizn, • przy regularnym stosowaniu skóra staje się bardziej sprężysta, • udoskonala koloryt, • rozjaśnia blizny potrądzikowe Jak używać? Olej z dzikiej róży można stosować samodzielnie, lecz także dodawać kilka kropel do balsamów, kremów i maseł do ciała aby wzmocnić parametry kosmetyków. Wspaniale stanie na wysokości zadania do pielęgnacji okolic oczu,, a także partii twarzy, na której zauważyliśmy pękające i powiększone naczynka. Ma dodatkowo działanie rozjaśniające, dlatego warto regularnie wklepywać go w miejsca z plamami pigmentacyjnymi lub przebarwieniami potrądzikowymi. Ciekawostki: W sklepach głównie możemy spotkać się z olejkiem różanym, który wyprodukowany jest z płatków. Ma on różany aromat i jest olejkiem eterycznym - lotnym. Nasz olej jest tłoczony z nasion i nie pachnie różami - za to działa idealnie! Przeznaczenie: Skóra dojrzała, wiotka, z widocznymi naczynkami i przebarwieniami, Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie, rzęsy.

19.5 PLN
Sylveco Eliksir do Twarzy Przeciwzmarszczkowy 30 ml Vianek Czerwony, 5902249011111
25 reviews

Eliksir do Twarzy Przeciwzmarszczkowy 30 ml Vianek Czerwony
z witaminą C

Lekkie, aksamitne, błyskawicznie wchłaniające się serum do twarzy ze zrównoważoną formą witaminy C w stężeniu 5%. Doskonałe dodatkowo do cery wrażliwej i naczynkowej, mieści kompleks ekstraktów (miłorząb japoński, lukrecja i koniczyna) o silnych właściwościach antyoksydacyjnych, stymulujących produkcję kolagenu i elastyny w skórze. Kwas hialuronowy i hydrolizowane proteiny pszenicy zatrzymują wodę w głębszych powłokach skóry, gwarantując prawidłowy wzrost i budowę białek, odpowiedzialnych za młody wygląd skóry. Regenerujące i kojące atrybuty alantoiny i panthenolu gwarantują dojrzałej cerze odnowę, przywracając jej uczucie komfortu.

Sposób zastosowania:
3-5 kropel serum nanieś na czystą skórę, najlepiej wieczorem, delikatnie wklepując w skórę twarzy i szyi. Dla uzyskania najlepszych efektów stosuj w duecie z Przeciwzmarszczkowym kremem na noc albo zastosuj następnie Przeciwzmarszczkowe serum do twarzy.

INCI:
Aqua, Glycerin, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Sodium Hyaluronate, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Panthenol, Sodium Alginate, Propanediol, Hydroxyethylcellulose, Benzyl Alcohol, Trifolium Pratense (Red Clover) Extract, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Aniba Rosaeodora Oil, Lactic Acid, Phytic Acid, Parfum, Dehydroacetic Acid.

Termin ważności:
18 miesięcy od daty produkcji, 3 miesiące od momentu otwarcia.

Kraj producenta: Polska

Produkty VIANEK kolekcji czerwonej cechują się silnym działaniem ujędrniającym. Dedykowane są do pielęgnacji ciała, do każdego rodzaju skóry.

Produkty linii ujędrniającej zawierają takie elementy intensywne, jak:

ekstrakty z kwiatów tarniny i malwy działają przeciwstarzeniowo, przeciwutleniająco, wzmacniająco
ekstrakt z liści bluszczyka to obfitość składników o działaniu regenerującym i wzmacniającym
olej z wiesiołka bogate źródło kwasów NNKT, stanowczo kwasu GLA, wspomaga regenerację skóry, zmiękcza i wygładza
olejek cynamonowy silnie pobudza krążenie rozszerzając ukrwienie skóry, przez co wykazuje silne właściwości rozgrzewające, pomaga zwalczać nadmiar tkanki tłuszczowej i cellulit
lecytyna sojowa to źródło fosfolipidów, chroniące przed przeznaskórkową utratą wody, pomaga wnikać składnikom intensywnym głębiej do skóry
mocznik jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego skórę (NMF), ma działanie zmiękczające i uelastyczniające
panthenol silnie zespala wodę w skórze, w skórze z prowitaminy przekształca się w witaminę B5, broni skórę przed podrażnieniami
witamina E to naturalny konserwant, zapobiega utlenianiu się fazy olejowej kosmetyku, na dodatek jest antyoksydantem, dzięki temu broni przed zniszczeniem lipidy naskórka

32.9 PLN
Sanbios Sanbios Krem ze śluzem ślimaka – do każdego rodzaju skóry.
25 reviews

Krem ze śluzem ślimaka

Na wstępie chcielibyśmy wyjaśnić, że w kremie tym NIE ZNAJDUJE SIĘ ślimaczy śluz jaki znamy z przyrody!
Nie znajdują się tu ponadto żadne fragmenty ciała ślimaka!
Wszystkie ślimaki żyją!

Wytwarzanie towaru jest oparte jedynie na laboratoryjnym " wyciąganiu" ze śluzu substancji chemicznej o właściwościach rozjaśniających przebarwienia o nazwie polyhelixan, która następnie dodawana jest do masy kremowej.

Zapewniamy wszystkich, że przy produkcji kremu nie ginie żaden ślimak, a krem nie zawiera śluzu jako takiego - wyłącznie nazwa może to sugerować.

towar nasz ma konwencjonalną konsystencję kremu, białawy kolor, łagodny aromat i niemało idealnych składników dynamicznych takich jak: wyciąg ze śluzu ślimaka, chromabright, kompleks ziołowy, Herbal Vinegar.

Krem ze śluzem ślimaka działa trójetapowo:
  • I: odżywczo, ujędrniająco i uelastyczniająco, a więc także przeciwzmarszczkowo, zwiększa zawartość wody w naskórku;

  • II: wyrównuje koloryt skóry, wspomagając rozjaśnianie plam pigmentacyjnych, blizn pooperacyjnych i innych przebarwień;

  • III: dzięki zawartości w kremie alfahydroksykwasów powoduje on finezyjny peeling usuwając martwe komórki naskórka, co ułatwia dostęp odżywczym składnikom do głębszych warstw skóry.

Zawartość:
  • Opakowanie zawiera 50 ml kremu

Zalecenia:
    • sugerowany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, a w szczególności z problemami takimi jak: przebarwienia, plamy pigmentacyjne, blizny.

    • Do stosowania na dzień i na noc.

      komponenty:
        • aqua, avocado oil, decyl oleate, snail secretion filtrate, olea europaea oil, grape seed oil, caprylic capric triglyceride, polyglyceryl-3-metyl glucose distearate, glyceryl stearate, cetyl alkohol, kojic acid, phenoxyethanol, allantoin, parfum, linalool, limonene, benzyl salicylate, alpha-isomethyl ionone, butylphenyl methylpropional, citral, geraniol, citronellol.

        37 PLN
        FitComfort Olej z Opuncji Figowej BIO 30 ml FitComfort, 5903271400232
        25 reviews

        naturalny Olej z Opuncji Figowej 30 ml FitComfort

        Opuncja figowa do roślina z rodziny kaktusowatych, występująca naturalnie w Meksyku i Ameryce Środkowej, Aztekowie uważali ją za roślinę świętą. Pierwsze owoce do Europy dotarły po powrocie wypraw Kolumba (stąd pochodzi jej nazwa w tłumaczeniu figa indyjska). Roślinaprzypasowuje się do rożnych warunków glebowych, stąd również uprawiana jest w Afryce Północnej (Maroko).

        Najważniejsze mocne strony oleju:
        Olej zawierający w swoim składzie min witaminę E i kwasy Omega 6, jest genialnym kosmetykiem do pielęgnacji skóry dojrzałej. Silnie nawilża skórę i sprawnie likwiduje zmarszczki. Już po pierwszym użyciu odczuwa się widoczne działanie „napinające". Dużą zaletą oleju jest jego prędkość wchłaniania.
        Dzięki zawartości steroli, skutecznie uniemożliwia utracie wody poprzez skórę. Działa w dodatku przeciwzapalnie, tonizująco, pobudza procesy związane z regeneracją i gojeniem naskórka.
        specyficzna cechą oleju z opuncji, jest wzmacnianie układu opornościowego w skórze (immunostymulacja).
        Dzięki wysokiej zawartości substancji aktywujących białka HSP, fitosterolom, a także dodatkowo cynkowi, olej pobudza naturalne procesy naprawcze skóry, dzięki czemu skóra staje się bardziej wytrzymała na wpływ czynników zewnętrznych, staje się mniej podatna na podrażnienia, stany zapalne.
        wykorzystywanie.

        INCI: PRICKLY PEAR SEED OIL

        Ze względu na oryginalne parametry najlepiej go stosować bezpośrednio na skórę.
        sugerowany jest typowo do skóry dojrzałej, suchej, bądź wymagającej regeneracji.

        wspaniale sprawdza się przy pielęgnacji finezyjnych okolicach oczu, ust, dekoltu.

        informacje chemiczne:
        Żółto - zielonkawy olej, o specyficznym zapachu. W swoim składzie mieści min.:

        - nienasycone kwasy tłuszczowe (Omega-6)

        - fitosterole

        - witaminy (w tym witaminę E)

        dane o pochodzeniu:
        Olej pochodzi z organicznych upraw w Maroko, nie jest rozcieńczany, ani wzbogacany dodatkowymi składnikami.

        Kraj producenta: Polska
        Kraj pochodzenia: Maroko
        atest: EcoCert, BIO

        53 PLN
        Sylveco - Zestaw Rokitnikowy
        25 reviews

        komplet Promocyjny Sylveco posiada:

        • Hypoalergiczny, łagodzący krem pod oczy dedykowany jest do codziennej pielęgnacji wrażliwej i delikatnej skóry wokół oczu. W jego składzie znalazły się ekstrakty z kory brzozy, chabru bławatka i świetlika, które działają łagodząco, kojąco i zmniejszają obrzęki. Dzięki specjalnie przypasowanej, bezzapachowej formule, krem ulepsza strukturę skóry, przywracając jej właściwy poziom nawilżenia oraz rozciągliwość. Usuwa objawy zmęczenia i zaczerwienienia, hamuje procesy starzenia się skóry.
        • Hypoalergiczne, delikatne mleczko oczyszczające, asygnowane do każdego typu cery, stanowczo wrażliwej, cienkiej i przesuszonej. Łagodnie likwiduje wszelkie skażenia i makijaż (na dodatek wodoodporny). Posiada wyciągi z kwiatów arniki górskiej i kory brzozy białej o działaniu antyoksydacyjnym, wzmacniającym kruche naczynka i opóźniającym procesy starzenia.
        • Hypoalergiczny krem brzozowo-rokitnikowy z betuliną nie mieści konserwantów ani kompozycji zapachowych, dzięki czemu jest niezwykle rekomendowany dla skóry wrażliwej i skłonnej do uczuleń. Główne substancje intensywne -betulina i kwas betulinowy, uzyskiwane z kory brzozy - łagodzą i regenerują skórę. Krem pozostał wzbogacony olejem z rokitnika, zawierającym przeciwutleniacze: witaminę C i karotenoidy, które mają atrybuty odżywcze, gojące i ochronne - wspomagają naturalną odnowę komórek.
        komplet doskonale pasuje na podarunek!

        50.68 PLN
        FitComfort Olej z Opuncji Figowej BIO 50 ml FitComfort, 5903271400249
        25 reviews

        organiczny Olej z Opuncji Figowej 50 ml FitComfort

        Opuncja figowa do roślina z rodziny kaktusowatych, występująca naturalnie w Meksyku i Ameryce Środkowej, Aztekowie uważali ją za roślinę świętą. Pierwsze owoce do Europy dotarły po powrocie wypraw Kolumba (stąd pochodzi jej nazwa w tłumaczeniu figa indyjska). Roślinaprzypasowuje się do rożnych warunków glebowych, stąd też uprawiana jest w Afryce Północnej (Maroko).

        Najważniejsze atuty oleju:
        Olej zawierający w swym składzie min witaminę E i kwasy Omega 6, jest nieprzeciętnym kosmetykiem do pielęgnacji skóry dojrzałej. Silnie nawilża skórę i skutecznie likwiduje zmarszczki. Już po pierwszym użyciu odczuwa się istotne działanie „napinające". Dużą zaletą oleju jest jego szybkość wchłaniania.
        Dzięki zawartości steroli, wydajnie uniemożliwia utracie wody poprzez skórę. Działa jeszcze przeciwzapalnie, tonizująco, pobudza procesy związane z regeneracją i gojeniem naskórka.
        niepowtarzalna cechą oleju z opuncji, jest wzmacnianie układu niepodatnościowego w skórze (immunostymulacja).
        Dzięki wysokiej zawartości substancji aktywujących białka HSP, fitosterolom i na dodatek cynkowi, olej pobudza naturalne procesy naprawcze skóry, dzięki temu skóra staje się bardziej odporna na wpływ czynników zewnętrznych, staje się mniej podatna na podrażnienia, stany zapalne.
        stosowanie.

        INCI: PRICKLY PEAR SEED OIL

        Ze względu na oryginalne atrybuty najlepiej go stosować bezpośrednio na skórę.
        rekomendowany jest najczęściej do skóry dojrzałej, suchej, bądź wymagającej regeneracji.

        nadzwyczajnie sprawdza się przy pielęgnacji finezyjnych okolicach oczu, ust, dekoltu.

        dane chemiczne:
        Żółto - zielonkawy olej, o typowym zapachu. W swym składzie mieści min.:

        - nienasycone kwasy tłuszczowe (Omega-6)

        - fitosterole

        - witaminy (w tym witaminę E)

        informacje o pochodzeniu:
        Olej pochodzi z naturalnych upraw w Maroko, nie jest rozcieńczany, ani wzbogacany dodatkowymi składnikami.

        Kraj producenta: Polska
        Kraj pochodzenia: Maroko
        dokument: EcoCert, BIO

        79.5 PLN
        Sylveco - Zestaw Nagietkowy
        25 reviews

        komplet Promocyjny Sylveco posiada: Krem brzozowo-nagietkowy z betuliną - 50 ml Łagodzący krem pod oczy - 30 ml Rumiankowy żel do twarzy - 150 ml Wzmacnia kruche naczynka Nawilża Koi i łagodzi podrażnienia Niweluje zmarszczki Wyrównuje koloryt skóry Nawilża Odżywia
        zestaw Nagietkowy mieści: Krem brzozowo – nagietkowy firmy Sylveco to produkt hipoalergiczny, bezzapachowy i bez konserwantów, produkowany w oparciu o składniki naturalne, sugerowany do codziennej pielęgnacji twarzy o skórze wrażliwej, podrażnionej, ze stanami zapalnymi.Systematyczne użytkowanie kremu chroni skórę przed destrukcyjnym działaniem czynników zewnętrznych, wygładza skórę, przyspiesza gojenie uszkodzeń na skórka, a także usuwa uczucie ściągnięcia i swędzenia. Bazę formuły stanowią betulina i kwas betulinowy, które posiadają silne właściwości regenerujące, przeciwzapalne oraz kojąco – łagodzące. Wzbogacenie kremu o ekstrakt z nagietka powoduje,ż e posiada działanie odżywcze, oczyszczające oraz wyrównujące nawilżenie skóry. Łagodzący krem pod oczy to skuteczny i równocześnie szczególnie łagodny preparat do codziennej pielęgnacji finezyjnej, wrażliwej skóry wokół oczu. Hypoalergiczna formuła kremu mieści szereg naturalnych komponentów o dobroczynnym działaniu na skórę - ekstrakty z kory brzozy, chabru bławatka oraz świetlika łąkowego gwarantują złagodzenie i ukojenie podrażnień, nawilżenie, uelastycznienie i ulepszenie elastyczności. W dodatku krem minimalizuje cienie i obrzęki i eliminuje objawy zmęczenia. Hypoalergiczny, rumiankowy żel do mycia twarzy polecany jest do codziennej pielęgnacji cery zanieczyszczonej, z rozszerzonymi porami, trądzikowej, podrażnionej.Żel głęboko oczyszcza skórę z zanieczyszczeń i sebum, odblokowuje pory, uniemożliwia powstawaniu niedoskonałości i usuwa istniejące. Formuła preparatu mieści kwas salicylowy, który działa antybakteryjnie oraz olejek z rumianku lekarskiego, który działa przeciwzapalnie, goi i łagodzi podrażnienia. Pakiet nieprzeciętnie pasuje na podarunek!

        50.68 PLN
        MK Natural Cosmetics Olej z Róży Japońskiej 30 ml Bioetiq (5903111792329)
        25 reviews

        Olej z Róży Japońskiej 30 ml Bioetiq

        Olej z róży japońskie pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion rośliny Camellia japonica, zwany w dodatku jako Tsubaki Oil. Jest klasycznym sekretem w pielęgnacji ciała w kulturze japońskiej i aktualnie szeroko wykorzystywany w produktach kosmetycznych w Japonii. To dzięki niemu japońskie gejsze zawdzięczają delikatność i piękno równocześnie skóry jak i włosów. Olej z róży japońskiej posiada długą historię użycia we Wschodniej Azji jednocześnie w kosmetykach jak i klasycznej medycynie ze względu na niezwykłe korzyści w pielęgnacji włosów i skóry. To dzięki niemu skóra staje się odżywiona, gładka i elastyczna. Współczesne badania naukowe potwierdzają sprawność stosowania tego oleju wykazując poprawę parametrów skóry podczas jego zastosowania.

        Olej z róży japońskiej w swoim składzie gromadzi prawidłowy profil kwasów tłuszczowych w składzie którego decydującą rolę odgrywa kwas omega 9 ( ponad 85%). Dopełnieniem składu oleju Tsubaki i tym samym jego atrybuty jest wstępowanie związków biologicznie dynamicznych takich jak terpenoidy.

        Przeprowadzone badania naukowe udowodniły doskonałe atrybuty oleju tsubaki. W oddziaływaniu na skórę wykazuje on następujące działanie:

        - Wpływające na syntezę prokolagenu w fibroblastach przez zwiększenie dynamiczności promotora syntezy kolagenu w komórkach.

        - Nawilżające i podtrzymujące napięcie i sprężystość skóry

        - Redukujące zmarszczki na skutek czego ochrony i syntezy kolagenu, a także utrzymania korzystnej funkcji ochronnej skóry

        - Przeciwzapalne i kojące będące rezultatem zahamowania energiczności wolnych rodników i cyklooxygenzay typu 2 biorących udział w stanach zapalnych.

        Olej z róży japońskiej ma atrybuty regenerujące włosy. Nadaje się do wszystkich wariantów włosów, a stanowczo sugerowany do włosów przesuszonych, zniszczonych, łamliwych. Olejek dogłębnie odżywia i zmiękcza włosy, uniemożliwia rozdwajaniu, przeciwdziała wysuszaniu, nadaje blasku oraz wygładza.

        Sposób wykorzystania: Zaleca się stosować bezpośrednio na twarz jak też na dłonie, paznokcie i włosy. Należy nanieść kilka kropel oleju na skórę twarzy, szyi i dekoltu, lekko wmasować do całkowitego wchłonięcia.

        komponenty/Ingredients: CAMELLIA JAPONICA SEED OIL

        Kraj producenta: Polska

        29.9 PLN
        So'Bio Krem BB 5 w 1 (01, Jasny beż) BIO 30 ml So'Bio (3517360005356)
        25 reviews

        KARTONOWE OPAKOWANIE JEST USZKODZONE, KREM JEST NIENARUSZONY.

        Krem BB 5 w 1 BIO 30 ml So'Bio

        między pielęgnacją i makijażem. Krem BB SO BIO ETIC to nawilżający podkład z naturalnym kryciem i wygładzającą teksturą. Jego formuła 5 w 1 daje wszystkie korzyści zmierzające do uzyskania perfekcyjnej cery:
        1. Łatwo aplikowany, wyrównuje koloryt cery
        2. Nawilża skórę dzięki zawartości olei z jojoba, mimoza i słonecznika
        3. Oczyszcza skórę - pożegnaj się z wypryskami i zaczerwieniami!
        4. Olejek z granatu działa przeciwzmarszczkowo
        5. Mineralny filtr na poziomie SPF 10, chroni przed zgubnym działaniem promieni UV

        Używając organicznego kremu BB SO BiO uzyskujesz cerę gładką, rozświetloną, bronioną i bez skazy wyłącznie jednego muśnięcia!
        Testowany dermatologicznie!

        użytkowanie
        Rozgrzać niewielką liczba kremu BB w dłoniach, następnie nałożyć na czoło, nos, brodę, kości policzkowe i rozprowadzić na zewnątrz. Jeśli w niektórych obszarach potrzebne jest dopełniające krycie, polecamy użycie korektora SO BiO.

        Skład
        Anthemis Nobilis Flower Water*, Aqua (Water), Dicaprylyl Ether, Dicaprylyl Carbonate, Coco-Caprylate/Caprate, Cocoglycerides, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Hydrogenated Castor Oil, Acacia Decurrens/Jojoba/Sunflower Seed Wax/Polyglyceryl-3 Esters, Lauroyl Lysine, Zinc Oxide, Magnesium Sulfate, Sodium Chloride, Trihydroxystearin, Sodium Levulinate, Iris Germanica Root*, Oryza Sativa (Rice) Hull Powder*, Parfum (Fragrance), Punica Granatum Seed Oil*, Aluminum Hydroxide, Sodium Benzoate, Bisabolol, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Undecylenate, Glycerin, Silica, Sodium Lauroyl Glutamate, Phytosphingosine, Lactic Acid, Lysine, Magnesium Chloride, Geraniol, Tocopherol, Citronellol, Rosmarinus Officinalis(Rosemary) Extract*. MAY CONTAIN: CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CI 77492 (IRON OXIDES), MICA, CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES).?
        * z rolnictwa organicznego
        99% skłądników jest pochodzenia naturalnego
        37% komponentów pochodzi z rolnictwa ekologicznego

        Kraj producenta: Francja

        59 PLN
        EFAS Maroko Efas maroko Olejek z czarnuszki 60 ml maroko
        25 reviews

        Olejek z Czarnuszki 60 ml Efas Maroko
        Butelka szklana

        100% naturalny Olejek z Czarnuszki
        Kraj pochodzenia: Maroko

        Olej z czarnuszki tzw. Złoto Faraonów ze względu na swoje bogate atrybuty regeneracyjne, odżywcze i naprawcze jest do dziś nad wyraz znanym i cennym olejem.

        Ma on następujące parametry:
        - przeciwdziała wypadaniu włosów i łysieniu, walczy z rozdwajającymi się końcówkami
        - likwiduje łupież i grzybicę brodawki
        - leczy trądzik i oczyszcza cerę, pomaga złagodzić stany zapalne skóry, opryszczkę, pomaga leczyć rany (sprzyja ich prędkiemu gojeniu się)
        - odżywia i zmiękcza skórę, broni ją przed działaniem czynników zewnętrznych
        - leczy łuszczycę, atopowe zapalenie skóry
        - chroni przed poparzeniami słonecznymi
        - łagodzi bóle oczu

        Olej z czarnuszki polepsza kondycję skóry, przede wszystkim suchej i dojrzałej, dzięki właściwościom przeciwutleniającym, opóźnia proces powstawania zmarszczek. Zmiękcza i wygładza skórę, nawilża i wzmacnia przesuszone i zniszczone włosy oraz łagodzi podrażnienia, także te wywołane nadmierną ekspozycją na słońce. Może być stosowany do masażu, który rozluźni spięte mięśnie i działa przeciwbólowo.

        Olej z czarnuszki mieści typowo olejek lotny i duże ilości witaminy E i nienasyconych kwasów tłuszczowych, wśród których przeważa kwas linolowy i oleinowy

        Stosować wedle zapotrzebowania, przeznaczone do codziennego stosowania albo w przypadku doraźnych problemów skórny.

        Przykładowe dawkowanie oleju z czarnuszki:
        Olej z czarnuszki powinien być spożywany codziennie zarówno przez dorosłych, jak i poprzez dzieci.
        Zaleca się przyjmować go:
        - poprzez dorosłych – 1 albo 2 łyżeczki przed posiłkami
        - przez dzieci do 4 roku życia – pół łyżeczki
        - poprzez dzieci między 5 a 11 rokiem życia – 1 łyżeczkę
        - przez młubranie od 12 roku życia – 3 razy dziennie pół łyżeczki.

        Ten olej z czarnuszki ma także użycie kulinarne i terapeutyczne

        Olej z czarnuszki mieści wyjątkowo dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są potrzebne dla organizmu. Wpływają one na dużo podstawowych funkcji organizmu między innymi regulują metabolizm.ar

        Olej z czarnuszki znakomicie komponuje się z takimi przyprawami jak: kolendra, tymianek, curry i ziele angielskie. Polecamy polewanie olejem wszelki potraw, aby dodać im atrakcyjnego smaku i aromatu.


        18.5 PLN