Artykuły spożywcze Kawa Jacobs Kronung mielona 500g
25 reviews

JACOBS KRONUNG 500G MIELONA
Kawa mielona Jacobs Krönung zawdzięcza swój nieporównany smak i aktywny zapach niepowtarzalnemu procesowi...
JACOBS KRONUNG 500G MIELONA
Kawa mielona Jacobs Krönung zawdzięcza swój nieprzeciętny smak i energiczny aromat specyficznemu procesowi palenia, a następnie mielenia schłodzonych ziaren. Dzięki hermetycznemu zamknięciu możesz posiadać pewność rozkoszowania się smakiem świeżo zmielonej kawy każdego dnia. Ta kawa zachwyci nawet najbardziej wymagającego smakosza – Ciebie!

Jacobs od lat pozostaje jedną z najistotniej popularnych marek na polskim rynku kaw, słynącą z wysokiej jakości i unikatowych walorów smakowych oferowanych artykułów. Szeroki wachlarz przystępnych wariantów o specyficznych aromatach prawdziwej, świeżo palonej kawy pozwoli Ci wybrać Twój ulubiony, jedyny w swoim rodzaju smak. Kawa mielona Jacobs Krönung zawdzięcza swój niespotykany smak i dynamiczny aromat niepowtarzalnemu procesowi palenia, a następnie mielenia schłodzonych ziaren. Dzięki hermetycznemu zamknięciu możesz mieć pewność rozkoszowania się smakiem świeżo zmielonej kawy każdego dnia. Ta kawa olśni nawet najistotniej wymagającego smakosza – Ciebie! Jacobs Krönung oferuje kawę o smaku i aromacie godnym królewskiego stołu. Oryginalną kombinację tworzą pieczołowicie wyselekcjonowane ziarna pochodzące ze światowej sławy plantacji, poddane rygorystycznemu procesowi palenia i selekcji. Podaruj sobie błogie chwile królewskiego luksusu z Jocobs Krönung!

Jacobs od lat pozostaje jedną z najistotniej lubianych marek na polskim rynku kaw, słynącą z wysokiej jakości i unikatowych walorów smakowych oferowanych produktów. Obfity wachlarz przystępnych typów o unikalnych aromatach prawdziwej, świeżo palonej kawy pozwoli Ci wybrać Twój ulubiony, jedyny w swoim typu smak.

18.91 PLN
PRIMA Kawa Prima Finezja mielona 100 g (5900194000075)
25 reviews

Drobno mielona kawa...

Prima Finezja Kawa mielona 100 g

Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kawa mielona

marka
Prima

atrybuty
delikatna i harmonijna, moc 4

producent standaryzowana
marka: Prima

Podmarka
Podmarka: Finezja

Adres firmy
ul. Taśmowa 7
02-677 Warszawa

Opis artykułu
Finezja to kawa o łagodnym smaku i wyjątkowym aromacie harmonijnie uprażonych ziaren.

O marce
Café Prima Zbliża ludzi od 1989

"Blisko 25 lat pracuję w palarni kawy w Sułaszewie, gdzie razem z całym zespołem czuwam nad jakością kaw Prima.
Ekspert ds. Jakości Kawy,
Adam Pawlak
Palarnia kawy w Sułaszewie

Pozostałe dane
produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

Company Name
Prima

Przechowywanie
Po otwarciu kawę należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, w chłodnym i suchym miejscu.

rodzaj przechowywania
rodzaj: Przechowywać w temperaturze otoczenia

rozmiar opakowania
100

Jednostka (tekst opisowy)
g

Średnia miara
Średnia miara (e)

Jednostka (unikalna)
Jednostka (specyficzna): Gramów

typ opakowania
wariant: Zgrzewane

wymiar liczbowy
rozmiar liczbowy: 100

rozmiar
Wymagana wysokość na półce: 167
Wymagana szerokość na półce: 108
Wymagana głębokość na półce: 27

Waga
Waga brutto: 104

Sprzedaż jednostkowa
Wysokość: 167
Szerokość: 108
Głębokość: 27

Opakowanie handlowe
GTIN: 05900194500735

Opakowanie logistyczne
GTIN: 05900194002321

Adres producenta
D.E. MASTER BLENDERS 1753
P.O. Box 1753
1000 BT Amsterdam
Netherlands

Adres zwrotny
Prima - serwis konsumenta:
ul. Taśmowa 7
02-677 Warszawa
801 303 132
Kontakt:
kontakt@prima.com.pl
www.prima.com.pl

Email kontaktowy
kontakt@prima.com.pl

Adres internetowy
www.prima.com.pl

Języki na opakowaniu
polski

Język artykułu
Główny język opisu: polski
Język danych: polski

Podzielony opis produktu
Nazwa użyteczna: Kawa mielona

3.6 PLN
Agnex agar 100g marki Agnex
25 reviews

Agar zwany agar-agar

To naturalny zagęstnik pochodzenia roślinnego. Pozyskuje się go z wodorostów morskich – krasnorostów. Agar jest bezwonny i bezsmakowy, mieści dużo manganu, magnezu, żelaza, wapnia, sodu i cynku. Żeluje kilka razy silniej niżeli żelatyna. W lodach, jogurtach występuje pod groźnie brzmiącą nazwą E-406. Stosowany jest w kuchni wegańskiej zamiast żelatyny.

Agar w kuchni molekularnej jest jednym z podstawowych części

Agar rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80 poziomów Celsjusza, tężeje natomiast w 32-39 poziomach. Nie trzeba wkładać go do lodówki, ponieważ nie rozpuści się w temperaturze pokojowej.

Najlepiej jest dodawać agar w okolicach punktu wrzenia wody w celu dokładnego rozpuszczenia. Żelowanie zachodzi przy ochładzaniu płynu. Podgrzewanie i studzenie płynu można wielokrotnie powtarzać bez konsekwencji dla użytych artykułów.

W kuchni molekularnej wykorzystuje się go do tworzenia spaghetti, żelków, makaronów itp.

wykorzystanie agaru: Jak zrobić galaretkę z agarem?

W celu uzyskania przeciętnej twardości żelu stosuje się proporcję: 1 płaska łyżeczka agaru na 1 szklankę płynu.

Agar rozpuścić w minimalnej ilości zimnej wody i dodać do gotującej się wody, pogotować kilka minut.

Jak zrobić dżem z agarem?

W celu zagęszczenia dżemu stosuje się proporcję: 1 płaska łyżeczka agaru na 1 kg owoców.

Agar rozpuścić w zimnej wodzie i dodać do gotującego się dżemu. Pogotować kilka minut i przelać do słoików.

Kraj pochodzenia: Hiszpania

13.99 PLN